Extra aandacht voor een schone omgeving tijdens Avond4daagse Monnickendam

Maandagavond 20 mei is de Avond4daagse weer van start gegaan. Burgemeester Luzette Kroon gaf het startsein voor de 400 wandelaars (voornamelijk kinderen en hun begeleiders). Wethouder Astrid van de Weijenberg van Milieu, was aanwezig om het belang van een “schone” Avond4daagse te benadrukken. Zij deelde kaarten voor de zwerfafvalbingo en afvalzakken uit.

De Avond4daagse in Monnickendam is elk jaar, dankzij de inzet van de vrijwilligers van de Stichting Avond4daagse Monnickendam,  een groots evenement waar alle basisscholen aan meedoen. De kinderen kunnen vijf of tien kilometer per avond lopen en het hoogtepunt is de boottocht naar Marken op de woensdagavond. Dit jaar zet de gemeente zich extra in voor een Schone Avond4daagse. Een Avond4daagse waarbij zoveel mogelijk deelnemers bewust gemaakt worden van het belang van een schone omgeving en het voorkomen van zwerfafval.
Hoe ziet een schone Avond4daagse eruit?

De gemeente Waterland zet zich in voor een schone Avond4daagse door onder andere afvalzakken uit te delen, informatie te geven over zwerfafval, en een zwerfafvalbingo te organiseren. En roept iedereen op om zijn of haar herbruikbare drinkfles mee te nemen in plaats van een plastic wegwerpflesje. Daarnaast lopen er iedere avond twee ‘Party Prikkers’ mee in de wandeltocht. Deze opvallende figuren vragen op een ludieke manier aandacht voor een schone Avond4daagse.