Het evenementenseizoen is gestart

Een van de leuke dingen van Waterland is dat er veel verschillende evenementen worden georganiseerd voor en door inwoners en ondernemers van Waterland

Ook dit jaar worden er tijdens Koningsdag leuke festiviteiten georganiseerd in de verschillende kernen. Naast evenementen kunnen er ook festiviteiten georganiseerd worden in de horeca-instellingen. Tijdens collectieve festiviteiten (dit zijn festiviteiten die niet verbonden zijn aan één inrichting of horeca) zoals Koningsdag hebben de horecaondernemers ruimere regels voor het maken van geluid binnen in hun onderneming. Ons college wijst elk jaar de collectieve festiviteiten voor een jaar aan. Op onze website waterland.nl/evenementenkalender vindt u een compleet overzicht!

Wilt u een evenement organiseren, maar weet u niet of u hiervoor een vergunning nodig heeft? Of wilt u weten hoe u een evenementenvergunning kunt aanvragen of wat wel en niet mag tijdens collectieve festiviteiten? Kijkt u dan op onze website of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer (0299) 658 585 of via gemeente@waterland.nl.