Pontje Ilpendam tijdelijk uit de vaart!

Maandag 4 maart 2019 gaat de pont voor 5 weken uit de vaart. Alleen voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke voorziening getroffen.

De veerpont over het Noord Hollands kanaal die vaart tussen de Dorre Ilp (het fietspad vanuit Den Ilp) en Ilpendam is toe aan een grote onderhoudsbeurt. Op maandag 4 maart gaat de veerpont daarom voor een periode van ruim vijf weken uit de vaart. De veerpont wordt naar een scheepswerf in Zaandam gevaren waar groot onderhoud zal worden uitgevoerd. Naar verwachting is de veerpont op donderdag 11 april weer in de vaart.

In deze periode kunnen uitsluitend fietsers en voetgangers worden overgezet met een klein vaartuig. Het is niet mogelijk om met dit bootje brommers, motoren, auto’s of nog grotere voertuigen over te zetten. Deze bestuurders kunnen omrijden via Purmerend of gebruik maken van de veerpont bij Het Schouw. Ook bij harde wind is overzetten niet mogelijk.

Als u vragen heeft over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer Knoop van de gemeente Landsmeer. Hij is bereikbaar op hjknoop@landsmeer.nl en (020) 48 77 111. U kunt uw vraag ook aan de exploitanten van de veerpont stellen.