Kohnstammlocatie Monnickendam

Waar: 
Pierebaan
Wat: 
Bouw van 62 appartementen voor o.a. starters en senioren
Stand van zaken: 

De omgevingsvergunning is door de ontwikkelaar aangevraagd. Op korte termijn wordt vergunning verleend.

Laatste update: 
17 januari 2019

De vereiste omgevingsvergunning voor het project is door de ontwikkelaar aangevraagd. De vergunning kan naar verwachting in maart of april worden verleend.

Het woningbouwplan omvat 62 appartementen, waarvan 20 sociale huurwoningen, 21 sociale koopwoningen en 21 vrije sector koopwoningen. Deze zijn bestemd voor verschillende doelgroepen en worden daarom levensloopbestendig. Verder wordt het complex aardgasvrij en heeft het een EnergiePrestatieCoëfficient (EPC) van max. 0. Dat wil zeggen dat er evenveel energie wordt opgewekt als verbruikt (0 op de meter). De woningen worden gebouwd volgens het concept Finch Buildings houten gebouwen van hoge kwaliteit en zeer duurzaam, zie ook www.finchbuildings.com. Tenslotte is het voordeel met deze systeem/modulebouw dat de bouwtijd kort is (ca. 4 maanden).

De globale planning luidt als volgt:

1e kwartaal 2019 - vergunningprocedure
2e kwartaal 2019 - start bouw

Mocht u op de hoogte willen blijven van de ontwikkeling van het project en geïnteresseerd zijn in het huren of kopen van deze woningen dan kunt u terecht op de website van de ontwikkelaar.
Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met de gemeente Waterland: Gerald Roerdinkveldboom, tel. (0299) 658 582, e-mail g.roerdinkveldboom@waterland.nl