Vrije tijd, cultuur en toerisme

Waterland op de kaart

De gemeente Waterland telt ruim 17.000 inwoners en bestaat uit de kernen Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude.

Lees meer

Honden uitlaten

Voor het uitlaten van honden in de openbare ruimte gelden enkele regels. Deze regels zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en verschillen per gemeente.

Sport en sportaccomodaties

De gemeente Waterland kent een rijk sportleven.

Speelterreinen/speeltoestellen

De gemeente legt speelgelegenheden aan in de vorm van trapveldjes en speelterreinen om de leefomgeving van kinderen leuker te maken.

Evenementenkalender

In de gemeente Waterland worden in alle kernen diverse evenementen georganiseerd. Op deze evenementenkalender staan activiteiten vermeld waarvoor een evenementenvergunning is aangevraagd.

Lees meer

Evenement organiseren

  • Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft u een evenementenvergunning nodig als u een evenement wilt organiseren op of aan openbare ruimtes.

Zwemwater (veilig zwemmen)

Een frisse duik in natuurwater tijdens warm weer is heerlijk! Op deze plekken in Waterland wordt het zwemwater gecontroleerd en kan je veilig zwemmen!

 

Subsidies

U kunt voor verschillende doeleinden (welzijns)subsidies aanvragen bij de gemeente. Hier leest u alles over de verschillende soorten, mogelijkheden en voorwaarden.
Er zijn twee varianten:

Lees meer

Standplaats aanvragen

Vrijwilligerswerk

Toeristische visie 2015-2025

In 2015 is de toeristische visie 2015-2025 voor de gemeente Waterland vastgesteld.

Lees meer